O felie de comunism

Salamul nu e tocmai cel mai sănătos aliment, iar reclamele din România sunt și ele destul de toxice. Dacă vom combina cele două ingrediente, obținem un rezultat incredibil de bolnav.

Voi sări peste șervețelul care cântă despre procente de carne și copiii care-și fură unul altuia salamul sandwich toast în pădure, pentru a înfige cuțitul analizei într-un nou salam vechi.

Salamul Gostat. „La mare căutare atunci, reinventat de Cris Tim”.

salam comunist

Nu m-ar mira ca această companie să se adreseze în curând și altor categorii de nostalgici. Următorul pas ar fi apariția salamului uscat Gestapo.

Sloganul lor este „Gustă o felie de nostalgie”. Ce rimă! Ce metaforă! Ce nesimțire!

Dar ei știu ce vând și mai ales, cui vând. „Noi facem salam… Poporului îi place salamul. Poporul e nostalgic. Hai să-i vindem comunism la suta de grame!”

Și azi o felie de nostalgie, mâine un colț de amintire, până o să ne trezim cântându-i în cor lui Iliescu.

Chiar ieri, tovarășul Dragnea ne spunea de la coadă de la DNA că noi, românii, va trebui să alegem „între o şcoală nouă şi un nou dosar. Între o pâine mai bună şi cătuşe”. Nu cred că vorbea gura fără el, cred că mâncase de dimineață o felie de nostalgie și a sughițat o previziune.

Eu cred că trebuie să fim foarte atenți la rețetele de salam. Decât să reinventăm salamuri comuniste, mai bine am căuta dracului ingrediente noi, care să umple și mațele nostalgice, dar mai ales să asigure o alimentație sănătoasă copiilor de azi. Hai mai bine să gustăm o felie de inovație și un baton de viitor.

Altfel, vom avea parte de următorul slogan: „Securitatea și îngrădirea libertății de exprimare. La mare căutare atunci, reinventate de PSD!”

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s